Het team

Michel Fierlier: Praktijk eigenaar – FysioManueel Therapeut – Dry Needling – Echografist – Sportfysiotherapeut

Mijn naam is Michel Fierlier :

Sinds 1982 werkzaam als fysiotherapeut, Aanvankelijk in loondienst, in 2011 in Nootdorp gestart met mijn praktijk in winkelcentrum Parade te Nootdorp. Sinds oktober 2015 ben ik werkzaam op de Dorpsstraat in het centrum van Nootdorp in onze prachtig ingerichte praktijk.

Vanuit diverse inhoudelijke studies zoals orthopedische geneeskunde kort na het afstuderen in 1982, ben ik in 1997 afgestudeerd als sportfysiotherapeut. Al snel bleek dit niet voldoende en daarmee ben ik al weer bijna 20 jaar (orthopedisch) manueel therapeut. Het achterhalen van oorzaken van klachten, beter dan alleen symptoombehandeling is voor mij essentieel in mijn vak.

Opvolgende studies zoals dry needling en recent de opleiding voor echografie – musculoskeletaal – spieren, pezen en banden van gewrichten – kalkvorming en dergelijke, zorgen ervoor, dat de ontwikkeling in ons vak door mij gevolgd wordt. De jarenlange ervaring geeft mij inzicht, dat er heel veel invloeden zijn op onze gezondheid en daarmee op ons bewegingsapparaat.

Mijn interesse ligt altijd binnen de sport, beweging, welke noodzakelijk, is niet alleen voor mijn patiënten maar ook voor mij als hulpverlener. Interessen squash – hardlopen voorheen, nu meer fitness en vooral gezond in beweging blijven.

Samen met mijn vrouw Colinda Fierlier, die mij bijstaat in de voortgang van onze praktijk, heet ik U welkom, als onze fysiotherapeutische hulp noodzakelijk is.

Frank Leeuw -Fysiotherapeut -Dry Needling- Echografie – Medical Taping – Rugpreventie Trainer

Mijn naam is Frank Leeuw en ben sinds Mei 2015 werkzaam als fysiotherapeut bij Fysio- Manuele Therapie Gezond Nootdorp. Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd in Leiden waar ik ook de cursus Medical Taping heb gedaan. Hierna heb ik de cursus Dry Needling afgerond en pas dit nu met succes toe binnen de fysiotherapie. Heel enthousiast ben ik over de mogelijkheid van onze mogelijkheid om een echo te maken. Samen met de praktijkhouder heb ik medio 2018 een volledige opleiding Echografie, voor musculoskeletaal – spieren – pezen en banden van gewrichten – kalkvorming en dergelijke met succes afgerond.

Mijn interesses liggen al vele jaren op het gebied van sport, training en revalidatie. Ik heb daardoor ook de sport opleiding CIOS in Haarlem afgerond en ben bijna 8 jaar werkzaam geweest binnen een hoog gekwalificeerd sportcentrum.

Daarnaast heb ik nog verschillende cursussen gevolgd op gebied van trainen en training geven waardoor ik veel ervaring heb in sportbegeleiding, individueel en in groepsverband.

Mijn visie is om door middel van fysiotherapeutische handelingen en mijn kennis op gebied van oefentherapie de belastbaarheid bij mensen te optimaliseren of in stand te houden. Binnen dit proces staan de wensen van de patiënt centraal en gebruik ik mijn kennis op gebied van fysiotherapie, training en beweging om uw klachten te minimaliseren.

Naast het werkleven houd ik zelf ook veel van sporten. Dit loopt uit een van snowboarden tot kitesurfen en van fitness tot buitensport.

Chantal Soonius, Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden en ben ik in 2016 gestart met de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort. Ik ben op 29 juli 2019 afgestudeerd.

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Fysio Manuele Therapie Gezond Nootdorp. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan in het ziekenhuis en eerstelijnspraktijken.

Mijn persoonlijke aandachtsgebieden liggen binnen de wervelkolom, als gevolg van mijn studie manuele therapie. Alle orthopedische klachten binnen het bewegingsapparaat, dus vooral gewrichten , spieren en pezen vind ik interessant. De revalidatie van patiënten na een operatie , bij bv nieuwe heupen en knieën vind ik ook heel uitdagend. Binnen ons centrum begeleid ik de COPD groepen – mensen met longproblematiek.

Ik heb recent cursussen gedaan, voor beweegprogramma’s (in groepen) en een uitgebreide cursus voor COPD, en ook werken met mensen met Diabetes binnen onze fysiotherapeutische oefenmogelijkheden.

Jeannette van Rooyen, Fysiotherapeut – ParkinsonNet – Manueel Therapeut

Fysiotherapeut. Afgestudeerd in 2011 aan de Hogeschool Utrecht. Aandachtsgebieden:

  • Inspanningsfysiologie
  • Revalidatie
  • Neurologie
  • Hart en Vaten
  • Diabetes

Overige recente cursussen:

  • D.A.M. (Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie)
  • Beweeginterventies basiscursus en Diabetes Mellitus
  • Basisscholing ParkinsonNet
  • Toegepaste neuroanatomie en neurofysiologie
  • Bedrijfshulpverlening 2016

Manuele Therapie afgestudeerd Januari 2022

Talen: Nederlands, Engels, Duits

Yvonne Tas- Barone , Oncologiefysiotherapeut - oedeemfysiotherapeut - Fysiotherapie in en na de zwangerschap- Algemeen fysiotherapeut

Hoi, Ik ben Yvonne. In 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien ben ik werkzaam als algemeen- en later ook gespecialiseerd fysiotherapeut.

Mijn specialisaties zijn oedeemfysiotherapie en het behandelen van lichamelijke klachten tijdens en na de behandeling van kanker. Ik heb veel ervaring om mensen te begeleiden tijdens chronische ziekte, revalidatie en terugkeer naar werk. Ik heb affiniteit met spannings-en stress gerelateerde klachten. De laatste jaren verdiep ik mij in fysiotherapie bij lichamelijke klachten tijdens en na de zwangerschap. 

Ik werk vanuit een passie voor bewegen en gezonde leefstijl. Iedereen moet een mogelijkheid krijgen om met vertrouwen en plezier te bewegen en te leven. Ik begeleid graag mensen in allerlei fases van hun leven naar een actief en gezonde leefstijl. Ik geloof dat bewegen een positief effect heeft op je lichaam en geest. 

Naast werken besteed ik heel graag tijd aan mijn gezin. Ik ben getrouwd en we hebben 2 kinderen. Ik hou enorm van een actieve leefstijl. Het liefst ren ik dwars door de natuur maar ook in de sportschool kun je mij vinden. Mijn man is Italiaans en samen genieten we van de Italiaanse keuken en de kunst van ‘ dolce far niente’. 

Colinda Fierlier, Praktijkmanager en babytherapeut

Mijn naam is Colinda Fierlier en mij treft u achter de balie of aan de telefoon op de maandagen.

Als praktijkmanager ben ik alle dagen betrokken bij het centrum voor administratie en personele zaken. Ik heb een achtergrond in Sociale dienstverlening en medisch secretariaat in de ziekenhuizen. Ik werkte als interim manager bij Arbodiensten en Zorgverzekeraars.

Na het doorstarten van een bureau voor kraamzorg ben ik, met mijn echtgenoot Michel Fierlier, Gezond Nootdorp aangegaan en daar als babycoach Lief & Stoer gevestigd. Hier kunnen (a.s) moeders de leukste en meest informatieve workshops volgen in- en na de zwangerschap.

www.liefenstoerbabymassage.nl