Gericht op behoud van conditie, lenigheid en belastbaarheid.

Medische fitness is een vorm van gericht sporten en bewegen waarbij u onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut in een klein groepsverband (maximaal 8 personen) traint. De training duurt één uur en vindt plaats op een vast tijdstip in de week, waarbij u traint volgens uw eigen persoonlijke trainingsschema. Oefeningen zijn gericht op uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, balans en het dagelijks leven. Alles gericht om gezondheid optimaal te houden of te verbeteren. Onze oefenzaal heeft veel mogelijkheden hiervoor zoals loopband, fiets, crosstrainer, roeiapparaat, diverse (kracht)apparatuur en los oefenmateriaal.

Doel van medische fitness

Het doel is om door middel van de training te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar wordt ook gebruikt voor mensen die hun conditie, spierkracht, beweeglijkheid en belastbaarheid willen behouden en/of verbeteren. Het doel van de medische fitness kan voor iedereen anders zijn.

Het medische fitnesstraject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt uw gezondheid, uw motivatie en uw persoonlijke doel(en) in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken of medische fitness voor u geschikt is. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk oefenschema voor u opgesteld en aangepast indien nodig. Bent u onlangs bij ons geweest voor fysiotherapeutische behandeling overleg dan eerst met uw fysiotherapeut.

Voor wie?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wil werken, ongeacht leeftijd en huidige staat van conditie.

Ook is het programma geschikt voor:

  • Chronische aandoeningen
  • Langdurige klachten die ontstaan zijn door bijvoorbeeld een slechte houding
  • Actief willen herstellen van een blessure of na een operatie
  • Lichamelijke klachten of beperkingen waarbij extra begeleiding nodig is
  • Als u wilt sporten, maar niet weet waar en hoe u moet beginnen
  • Als aanvulling op behandeling bij de fysiotherapeut of na een periode fysiotherapie om door te trainen

Vergoeding

Medische fitness wordt als regel niet vergoed door uw zorgverzekeraar onder de fysiotherapie. Sommige zorgverzekeraars hebben in de aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor medische fitness. De kosten voor de intake worden mogelijk wel vergoed vanuit uw eventuele aanvullende verzekering.